COSSU WANTED

LØWCHEN

 
 

COSSU/WANTED GANG


Information

Champions & Title Holders

Hopefuls

Alternative Winners

Imports & Exports


Specialities & Winner Shows

Titles Achieved By Year
You can find all pedigrees to our dogs in LowchenWorld

 
EN SJELDEN HUNDERASE I VEKST
Posted April 18th, 2020Løwchen har sin opprinnelse fra Frankrike, og var etter andre verdenskrig i ferd med å dø ut. Så få hunder eksisterte at i Guiness Rekordbok 1969 var den omtalt som verdens mest sjeldne hunderase. Det var ca. 40 talte løwchen, hvorav halvparten befant seg i Tyskland, og den andre halvparten var spredt på kontinentet. Selv om det var så få av rasen er beskrivelsen både i bilde og tekst, helt fra 1500-tallet, slik vi ser dagens løwchen.

Hundene har klart å beholde sin sjarm gjennom tiden, også frisyren er så å si lik den vi lett kan gjenkjenne på malerier fra kunstnere som den spanske Fransisco Goya (1743-1828). Noen er livlige mens andre sitter pent på rike kvinners fang. Pelsen har alltid bølger og er silkeaktig. Hvorfor denne karakteristiske løveklippen? Det er sagt at de var brukt som varmeflasker, og at klippen var for hygieniske grunner, men dette var nok ikke eneste grunnen. Vi vet at hunder med løveklipp har spilt en stor rolle i arkitektur og legender som symboler på styrke og makt.

Dagens løwchen er en god entertainer, slik som de også var beskrevet fra tidligere. Slipper man et knippe løwchen sammen, eller gir den en favorittleke, gir den underholdning som driver alle deprimerende tanker ut av hodet. Dette var også den måten de brukte for å overleve, med en enorm hengivenhet og lek ble den belønnet med mat.VELKOMMEN Å UTFORSKE DEN SKJULTE HEMMELIGHETEN I HUNDE VERDEN

En løwchen er en selvsikker hund som uten sjenanse inntar sin plass i familien.

Vil man ha en hund som skal ligge rolig på plass, er ikke dette den rette rasen, for en løwchen er nysgjerrig og vil alltid være med på det som skjer, de skal sprudle og være full av energi. Det er helt naturlig for den å ta kontakt med fremmede og spesielt barn, men den vil allikevel alltid være 100% trofast mot sin eier.

Løwchen er en utmerket familiehund, som ofte blir mittpunktet og klovnen i familien. Selv om det er en liten hund, er den robust og tar gjerne en lang og krevende tur sammen med sin eier. På grunn av at den er lettlært, elsker den å bli aktivisert. En utmerket hund for agility.

Løwchen skal ha bred skalle, en kort snute med sort snuteknapp. Mørke, store, runde og uttrykksfulle øyne. Kroppen en aning lengre enn høyden, med god benstamme. Halen bæres over ryggen i bevegelse. Pelsen er lang og bølgete, uten å være krøllete, men heller ikke glatt som gir et feil inntrykk av denne røffe og sporty hunden. Alle farger er tillatt. Den klippes som en løve. Høyden skal ligge mellom 25-33cm. Rasen har ingen kjente svakheter.

Når du først har oppdaget en løwchen, kan du ikke leve uten...