LØWCHEN Info på Norsk


Rasens Historie
Dette er Løwchen


Løwchen kunst

Francisco de Goya y Lucenties
1746 - 1828


Click me bigger

Click me bigger

Click me bigger

Click me bigger

En sjelden hunderase i vekst


Breeds saviour Mme Bennert from Brussel

Løwchen har sin opprinnelse fra Frankrike, og var etter andre verdenskrig i ferd med å dø ut. Så få hunder eksisterte at i Guiness Rekordbok 1969 var den omtalt som verdens mest sjeldne hunderase. Det var ca. 40 talte løwchen, hvorav halvparten befant seg i Tyskland, og den andre halvparten var spredt på kontinentet. Selv om det var så få av rasen er beskrivelsen både i bilde og tekst, helt fra 1500-tallet, slik vi ser dagens løwchen.

Hundene har klart å beholde sin sjarm gjennom tiden, også frisyren er så å si lik den vi lett kan gjenkjenne på malerier fra kunstnere som den spanske Fransisco Goya (1743-1828). Noen er livlige mens andre sitter pent på rike kvinners fang. Pelsen har alltid bølger og er silkeaktig. Hvorfor denne karakteristiske løveklippen? Det er sagt at de var brukt som varmeflasker, og at klippen var for hygieniske grunner, men dette var nok ikke eneste grunnen. Vi vet at rasen har spilt en stor rolle i arkitektur og legender som symboler på styrke og makt.

Dagens løwchen er en god entertainer, slik som de også var beskrevet fra tidligere. Slipper man et knippe løwchen sammen, eller gir den en favorittleke, gir den underholdning som driver alle deprimerende tanker ut av hodet. Dette var også den måten de brukte for å overleve, med en enorm hengivenhet og lek ble den belønnet med mat.Gitte