LØWCHEN Info på Norsk


Rasens Historie
Dette er Løwchen
Dette er Løwchen


Breeds saviour Mme Bennert from Brussel

Velkommen å utforske den skjulte hemmeligheten i hunde verden :)

 En løwchen er en selvsikker hund som uten sjenanse inntar sin plass i familien.

Vil man ha en hund som skal ligge rolig på plass, er ikke dette den rette rasen, for en løwchen er nysgjerrig og vil alltid være med på det som skjer, de skal sprudle og være full av energi. Det er helt naturlig for den å ta kontakt med fremmede og spesielt barn, men den vil allikevel alltid være 100% trofast mot sin eier.

Løwchen er en utmerket familiehund, som ofte blir mittpunktet og klovnen i familien. Selv om det er en liten hund, er den robust og tar gjerne en lang og krevende tur sammen med sin eier. På grunn av at den er lettlært, elsker den å bli aktivisert. En utmerket hund for agility.

Løwchen skal ha bred skalle, en kort snute med sort snuteknapp. Mørke, store, runde og uttrykksfulle øyne. Kroppen en aning lengre enn høyden, med god benstamme. Halen bæres over ryggen i bevegelse. Pelsen er lang og bølgete, uten å være krøllete, men heller ikke glatt som gir et feil inntrykk av denne røffe og sporty hunden. Alle farger er tillatt. Den klippes som en løve. Høyden skal ligge mellom 26-32 cm + - 1cm. Rasen har ingen kjente svakheter.


Når du først har oppdaget en løwchen, kan du ikke leve uten...

Gitte